Yağlı Tohum

Tohum Yağı
Yağ asitlerinin trigliseridleri olarak bilinen yağlar, insan beslenmesinde enerji kaynağı olarak önemli bir gıda maddesidir. Ayrıca, yağlar sanayi hammaddesi olarak da büyük öneme sahiptir. Hayvansal kökenli yağların üretiminin pahalı ve yeterli nedeniyle, insan beslenmesi için gereksinim duyulan yağların büyük bir kısmı (%91.7), bitkisel kökenli yağlardan olmaması karşılanmaktadır. Tohumlarında yağ içeren çok sayıda bitki bulunmaktadır. Bunların başında; soya, ayçiçeği, kolza, yerfıstığı, susam ve aspir gibi tek yıllık bitkiler gelmektedir

Ürünlerimiz

Soya

Yağlı Soya Fasulyesi

Soya Çin ve Japonya’da yetiştirilen, proteini yüksek ve çeşitli işlemlerden geçtiğinde karşınıza un, yağ, ve süt olarak çıkabilen endüstriyel bir bitki çeşididir. Çinliler soya bitkisi için, kutsal bitki ve tanrı bitkisi demişlerdir. Bu ifadelerden ne denli önemli olduğu anlaşılır.

Banner

Yağlı Ayçiçek Tohumu

Ayçiçeği bitkisel yağ tüketiminde ilk sırada yer almaktadır. Ayçiçek yağının sağlık yararları arasında kalp sağlığını iyileştirme, enerjiyi artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, cilt sağlığını iyileştirme, kanseri önleme, kolesterolü düşürme, astıma karşı koruma ve iltihabı azaltma yeteneği bulunur. Yağlık ayçiçeği tohumlarımız sertifikalı ve yüksek verimlidir.

aspir

Aspir

Aspir yağı; E vitamini açısından çok zengin bir yağdır. E vitamini açısından çok zengin olan bu yağ, insan sağlığı açısından birçok faydaya sahiptir. - Aspir yağı; bağışıklığı güçlendirir. Prostaglandin işlevini yöneten aspir yağı; Omega 6 yağ asitlerin sahip olduğu için vücudun bağışıklığını güçlendirir.

Keten Tohumu

Keten Tohumu

Çok çeşitli faydası olan keten tohumu, şifalı bitkilerin kullanımına özen gösteren hemen hemen herkesin evinde bulunur. Keten tohumu faydaları içerisinde özellikle sindirime iyi gelmesi ve bağırsaklardaki iltihaplanmayı engellemesi dikkat çeker. Hemoroite bile yararı olan bu tohum, kan damarları için de oldukça faydalıdır.

Kolza

Kanola

Kanola önemli bir yağ bitkisi olup küresel olarak bitkisel yağ açığını kapatma potansiyeli göz önünde tutulduğunda üretimi oldukça faydalı bir bitkidir. dünya nüfusunun her geçen gün artış gösterdiği göz önünde bulundurulduğunda sofra yağı ihtiyacımızın da daha fazla olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Kanola tohumu, kanola, kolza bitkisinin ıslahı sonucunda elde edilir ve besin maddesi olarak kullanılmasının yanı sıra biyodizel gibi gıda dışı kullanım alanları da mevcuttur.

Tohum Yağı

Susam

Susam, Pedeliaceae familyasına ait, anavatanı Afrika olan bir bitki türü. Asya, Avrupa ve Türkiye'nin sıcak bölgelerinde tarımı yapılmaktadır. Kapsül meyvelerinin içinde çok sayıda tohum bulunur ve bunlar baharat olarak kullanılır. Simit, çörek üzerlerine konur. Susam, tahinin ana maddesidir.